Tijdens zijn live act zet Niels Houtepen (1984) eigentijdse illusies en bizarre mind-experimenten  in om zijn publiek te verwonderen, aan het denken te zetten en met elkaar te verbinden.

“Soms heeft de wereld een illusie nodig om anders naar de realiteit te kunnen kijken. Ik maak mensen die illusie graag rijker.”

Als prijswinnend magician en corporate illusionist heeft Niels zich verdiept in neuro linguïstisch programmeren, hypnose, psychologische experimenten en marketing. Door dit te combineren met zijn ervaring in theater, cabaret en stand-up comedy heeft Niels een unieke vorm van entertainment ontwikkeld. Dit concept is moeilijk in een hokje te plaatsen, maar is het best te omschrijven als… verwondering.

In het entertainment vak heeft Niels zowel binnen als buiten de spotlights altijd zijn dromen nagejaagd en hij wil anderen zover krijgen dit ook te doen. Achter de schermen was hij als ondernemer, producent en creative betrokken bij allerlei mediaconcepten, tv-programma’s en publieksevenementen. Zo bedacht Niels het magisch-educatieve Wonder School, wekelijks te zien bij RTL Telekids. Het concept is er één van Just Media Group, waar hij ook creatief directeur geweest is. Ook is Niels medeverantwoordelijk voor Inspiration 360: het grootste inspiratie-event voor professionals, waar de Amerikaanse vicepresident Al Gore en Sir Richard Branson in 2016 aan meewerkten.

 

Ook heeft Niels op dit moment zijn eigen succesvolle theatertour ‘CHOICE’. Tijdens deze show deelt hij zijn eigen zoektocht naar persoonlijk leiderschap en de worsteling die onlosmakelijk met het maken van keuzes op dit vlak verbonden is. Uiteraard ondersteunt door talrijke indrukwekkende illusies.

Niels werd in het verleden tweevoudig Nederlands kampioen Goochelen en stond in meer dan vijftien landen op de planken. In Nederland presenteerde en verwonderde hij op meer dan 500 events en hij specialiseerde zich de laatste jaren steeds meer op de zakelijke markt. Vijftien jaar lang kende de wereld deze ras entertainer als Nick Nielsen, maar omdat authenticiteit bij Niels voorop staat, werkt hij sinds 2016 weer onder zijn eigen, echte naam.

 

Recommended Articles